.

BineJoMo er et multidisciplinært design studio der udvikler kreative, bæredygtige og æstetiske løsninger, for store og små virksomheder.

Følg BineJoMo

Search

Experimentarium

EXPERIMENTARIUM

SCIENCE CENTER // INDRETNING

Konsulent // Forretningsudvikling

Design og projektledelse af laboratorier til Experimentarium. Experimentarium havde brug for fire forskellige, indbydende og involverende undervisningslokaler, som omfattede to teknologirum, et dissektionsrum og et SOS-rum. Der var ingen specifikke krav, ingen klar undervisningsstrategier eller eksplicitte mål for de fire skolestuer. Så derfor begyndte vi med brugerinddragelse, co-creation, inddragelse af organiserede medarbejder- og kapitalfondskravene, hvorefter udvikling af selve indretning og design processerne begyndte, håndtering af håndværkere og produktion, indkøb, færdiggørelse og formidling af selve lokalernes brug.

 

 

EXPERIMENATRIUM 4 RUM

Der blev lavet flere forskelloge gennemgange fra teknologirum til udviklingsrummet, således at ideer, forsøg og kreativiteten kunne gå igennem væggene.

Hul i væggen til kreativ leg med fx jordbærsnørrer

 

.   

 

Svævende borde

De svævende borde var for at inkludere kroppen når man arbejde – alle bordene kan hægtes ned og eller forhøjes til receptionsborde. Bænken i baggrunden er formet i bløde feminine former og bagvæggen har et mønster fra et teknologi system, men ligeledes malet i varme feminine farver da teknologi oftest forbindes med maskulinitet . Hvilket kan være en af årsagerne til at piger ikke søger mod det naturfaglige felt og derfor var det vigtigt at inkludere det feminine i disse teknologilokaler.

 

Ideation væg til opbevaring og inspiration

 

Gennemsigtighed & interfunktionalitet

Metodisk er jeg inspireret af EDGE designguiden fra American Science Center Exploratorium, Rosan Bosch, Engaging Spaces, Kossmanns bog og bogen The Art of Tinker af Karen Wilkinson. Laboratorierne er nu i fuld funktion og benyttes af begge køn, børn, studerende og som kreative udlejningslokaler til eksterne forretningsudvikling.

 

BineJoMo-Indretning-Design-visuel-Konsulent-interior-projektleder-SOS-Experimentarium.jpg