EXPERIMENTARIUM

EXPERIMENTARIUM // INDRETNING

SCIENCE CENTER

Konsulent // Forretningsudvikling 

Design og projektledelse af fire skolelaboratorier til Experimentarium. Experimentarium havde brug for fire forskellige, indbydende og involverende undervisningslokaler, som omfattede to teknologirum, et dissektionsrum og et SOS-rum. Experimentarium opstillede ingen specifikke krav, ingen klare undervisningsstrategier eller eksplicitte mål for de fire skolestuer. Så derfor begyndte BineJoMo med at undersøge via brugerinddragelse, co-creation, inddragelse af organiserede medarbejder- og kapitalfondskravene, hvorefter udvikling af selve indretning og design processerne begyndte. Herefter var der håndtering af håndværkere og produktion, indkøb, færdiggørelse og formidling af selve lokalernes brug.

EXPERIMENTARIUM

Indretning // Konsultent

IDEATION VÆG TIL OPBEVARING OG INSPIRATION

BineJoMo Experimentarium

Experimentarium fire rum

Der blev lavet flere forskellige huller og gennemgange fra teknologirum til udviklingsrummet, således at ideer, forsøg og kreativiteten kunne gå igennem væggene. 

Hul i væggen til kreativ leg med fx jordbærsnørrer 

Svævende borde

De svævende borde blev designet for at inkludere kroppen, når man  sidder og arbejder ved bordet. Alle bordene kan nemt hægtes ned og eller forhøjes til receptionsborde. Bænken i baggrunden er formet i bløde feminine former og bagvæggen har et mønster fra et teknologi system, men ligeledes malet i varme feminine farver. Dette skyldes at teknologi oftest forbindes med maskulinitet . Dette er blandt andet en af årsagerne til at piger ikke søger mod det naturfaglige felt og netop grunden til at det var vigtigt at inkludere det feminine i disse teknologilokaler. 

Gennemsigtighed & interfunktionalitet

Metodisk er jeg inspireret af EDGE designguiden fra American Science Center Exploratorium, Rosan Bosch, Engaging Spaces, Kossmanns bog og bogen The Art of Tinker af Karen Wilkinson. Laboratorierne er nu i fuld funktion og benyttes af begge køn, børn, studerende og som kreative udlejningslokaler til eksterne forretningsudvikling.

BineJoMo Indretning udvikling konsulent design visuel scenografi konsulent
BineJoMo Studio forside - Experimentarium.jpg

BineJoMo Studio

MULTIDISCIPLINÆR DESIGN STUDIO HVOR SKRÆDDERSYEDE LØSNINGER, STRATEGISK ANALYSE & KREATIV UDVIKLING GIVER PROFESIONEL OG BÆREDYGTIG GENNEMSLAGSSKRAFT.
BineJoMo Studio Rød prik design studio